Dikke Banden Race

Laatste informatie

Informatie Dikke Banden Race 2023 2
PDF – 336,4 KB 247 downloads

Aanmelden

Als organisatie zijn wij erg blij om dit jaar voor de jongste jeugd de Dikke Banden Race te organiseren. Via het onderstaande formulier kun je je gemakkelijk aanmelden voor de Ronde van Warmenhuizen. Kennismaken met de wielersport door op je eigen fiets door het dorp te mogen racen, wie wilt dat nou niet? 

De online inschrijving is geopend! Schrijf uw kind nu in via deze link: https://forms.gle/R5xvjcntqEps1HHU9

 

Wat zijn Dikke Banden Races?
Dikke Banden Races zijn koersjes voor jongens en meisjes van 2 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets – geen racefiets – en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. Bij voldoende animo worden de jongens en meisjes van elkaar gescheiden. Zij rijden dan eigen wedstrijdjes tegen elkaar. De winnaars van alle lokale Dikke Banden Races strijden later tegen elkaar tijdens de landelijke finaledag.

 

Parcours
Categorie 1 & 2 rijden een sprintrace op het Zwartepad. De andere categorieën rijden over het volledige parcours. 

 

Categorieën:

  • Categorie 1 : Jongens en meisjes van 2 t/m 4 jaar (loopfietsen)
  • Categorie 2 : Jongens en meisjes van 5 t/m 6 jaar (150 m sprint)
  • Categorie 3 : Jongens en meisjes van 7 t/m 8 jaar (1 ronde)
  • Categorie 4 : Jongens en meisjes van 9 t/m 10 jaar (1 ronde)
  • Categorie 5 : Jongens en meisjes van 11 t/m 12 jaar (1 ronde)


Deelnemen?

Klaar Voor De Start hoopt op veel kinderen bij elke Dikke Banden Race. Twijfelt uw zoon of dochter? Neem dan eerst eens een kijkje. Is uw zoon of dochter al helemaal overtuigd, schrijf hem of haar dan digitaal in bij Klaar Voor De Start. Binnen 24 uur volgt er een digitale bevestiging, die gecombineerd wordt met een videoboodschap van een prof. Vervolgens gaat het allemaal vanzelf. Kort voor aanvang krijgt u informatie over de inschrijving op de wedstrijddag.

Wat is er nodig om deel te nemen?
Het allerbelangrijkste: goede zin! Samen met uw zoon of dochter maken we er een geweldige Dikke Banden Race van. Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Op de wedstrijddag zelf controleert de organisatie de fiets.

Is het veilig?
Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de wedstrijdjes steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij Klaar Voor De Start in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen. Echter is meedoen geheel op eigen risico. Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag.

 

Finaledag

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag.