Ronde van Warmenhuizen

De ronde van Warmenhuizen wordt al sinds 1962 verreden en dit jaar tekenen we voor de 61e officiële editie. Na het succes van de jubileum editie kijken wij maar weer al te graag uit naar zondag 23 juni! De ronde zal dit jaar weer dwars door de dorpskern gaan wat een garantie gaat zijn voor een uitputtende maar sfeervolle koers. 

 

De SIS geeft stokje door aan Stichting Wielersport Warmenhuizen

Het begon allemaal met een bescheiden begin, toen een handvol enthousiastelingen besloot om de eerste wielerronde te organiseren in 1962. De IJsclub de SIS, die alom gerespecteerd was in de gemeenschap vanwege hun passie voor sport en hun onwrikbare toewijding, nam de leiding. Met hun expertise en vastberadenheid zorgden ze ervoor dat het evenement vlekkeloos verliep, en al snel groeide de wielerronde uit tot een jaarlijks hoogtepunt waar het hele dorp naar uitkeek.

Elk jaar bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar de leden van de IJsclub de SIS stonden altijd paraat. Of het nu ging om het regelen van de route, het verzorgen van de veiligheid van de renners, of het organiseren van festiviteiten voor de toeschouwers, ze deden het met een glimlach op hun gezicht en een onuitputtelijke passie in hun harten.

Na vele jaren van toewijding en passie heeft de IJsclub de SIS besloten het stokje door te geven aan de nieuwe Stichting Wielersport Warmenhuizen. Met een mix van trots en hoop kijken ze uit naar een nieuw tijdperk voor de wielersport in hun geliefde dorp. Daarnaast kan het jonge bestuur rekenen op de hulp van de 'oude rotten': Klaas Westra, Ton Nannes en Ger Moras.