De 60e editie

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 13:57

Als organisatie blikken wij tevreden terug op de 60e jubileum editie, een warme maar prachtige wedstrijddag! 

Rond de klok van 11.00 opende de Sportklasse renners het wielerspektakel waarmee zij de primeur hadden om als allereerste categorie over het vernieuwde parcours te rijden. Al vroeg in de wedstrijd zagen we een duo voorop, Bart Sinnige én onze Leon Burger. Lange tijd reden ze voor het peloton uit maar werden ze door een op hol geslagen peloton gegrepen. We zagen nog wat mooie uitvalspogingen maar het peloton maakte zich op voor een massasprint. Lokale topfavoriet Jard Blokdijk maakte zijn status waar door met fietslengtes de winst naar binnen te slepen. Op plek twee zagen we Raul Woudstra en op drie Jaap Dudink. 


De vrouwenkoers werd vanaf de start hard gemaakt en vier rensters wisten zich los te maken van het peloton. Warmetuuter Silje Bader wist zich knap staande te houden als junior en reed lange tijd in de kopgroep mee. De wedstrijd werd uiteindelijk bepaald in een sprint tussen de drie  overgebleven koploopsters, Heleen Kibbelaar en de Australiërs Emily Watss en Nicole Frain. Na een spannende sprint wist Heleen de allereerste Ronde van Warmenhuizen dameskoers te winnen. 


Bij de DikkeBandenRace en het Kampioenschap van Warmenhuizen hebben we enorm genoten van de aantal deelnemers en de inzet van iedereen. De jongste jeugd wisten het zelfs zo spannend te maken voor de jury dat de fotofinish moest uitmaken wie er vandoor ging met winst. Bij de Funklasse wedstrijd zagen we bij de mannen Chris Ruiter terug op het hoogste schavot en bij de dames Elisabeth Braam. 


De elite mannen schoten vanaf de start er hard vandoor en vormde zich na verschillende aanvalspogingen een kopgroep van drie man. Titelverdediger Thijs Zuurbier  wist zich met een alles of niks poging nog net de oversteek te maken. Daarachter was het een steekspel en kwam het ondertussen uitgedunde peloton na driekwart koers bijna weer van voren aansluiten. Na ruim 80km trok Tijs Dekker de winst naar zich toe door Glenn van Nierop en Bouke Gerritsma achter zich te houden. 

 

Als organisatie willen we alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers, supporters en alle omwonende van harte bedanken voor een onvergetelijke 60e editie van de wielerronde. Zonder jullie is dit wielerspektakel niet mogelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.