Interview Bart Sinnige

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 19:37

Leider in het sportklasse Koersprêt klassement

Dit jaar is in samenwerking met zes andere criteriums in de regio de Criterium Cup Noord-Holland Noord in het leven geroepen met bierbrouwer Koersprêt als hoofdsponsor van dit klassement voor sportklasse renners. Traditie getrouw trappen de sportklasse renners het wielerspektakel in Warmenhuizen af en spraken we met Bart Sinnige, huidig klassementsleider én topfavoriet voor zondag.  


Op dit moment ben je de leider in het klassement en rijg je de podiumplaatsen aan elkaar in de criteriums. Tevreden over hoe je seizoen tot nu toe verloopt?
Ik mag zeker niet klagen nee. Net zoals vorig jaar draai ik een mooi seizoen,  waar ik vorig jaar vaak tussen plek 5 en 10 eindigde kan ik nu ook echt meedingen voor de winst. Afgelopen zondag werd ik nog tweede in Aartswoud en heb ik ook een succesvolle Tour de Lasalle achter de rug.

Heb je ten opzichte van vorig jaar een andere voorbereiding genoten of valt alles op zijn plek dit jaar?
Ongeveer 1.5 jaar geleden heb ik mezelf voorgenomen om na jarenlange afwezigheid weer te gaan beginnen met koersen. Afgelopen seizoen ging het al super goed maar heb ik afgelopen jaar vooral meer gefietst. Verleden winter heb ik ook op het strand een aantal wedstrijden gereden en dat heeft me echt sterker gemaakt.

Als we kijken naar de stand in het Koersprêt klassement zien we dat Tom van de Kommer op slechts twee punten staat, koers je met het klassement in je achterhoofd en houd je hem daarom ook meer in de gaten?
Uiteraard houd ik Tom en de anderen in de gaten maar ik blijf en zal vrij gaan koersen. In ’t Zand merkte ik wel dat op de momenten dat er een gat gedicht moest worden dat er naar mij gekeken werd. Dit is te begrijpen en de extra druk vind ik ook alleen mooi, alleen hoop ik natuurlijk wel dat iedereen ook gewoon wilt strijden voor de dagwinst. 

Vorig jaar zagen we je in een lange vroege ontsnapping met onze mede bestuurslid Leon Burger, jullie kleurden de koers maar werden helaas toch gegrepen. Niet teveel prijsgeven maar heb je al een koersplan voor komende zondag? 

Haha ja, dat was een mooie ontsnapping en werden we helaas gegrepen. Jammer, want we hadden een mooie samenwerking. Ik heb Leon al proberen te “porren” of hij hetzelfde kunstje weer wilt herhalen. Maar ik ga de koers in en ik zie het wel. Ik houd van een aanvallende koers en heb veel vertrouwen in mijn eigen kracht. Of dit in een sprint is of vanuit een kopgroep, ik ga er weer voor!

Naast de ronde van Warmenhuizen natuurlijk, is er een droomkoers die nog graag zou willen winnen?
De Tour de Waard staat bovenaan op mijn lijstje, zowel mijn vrienden en familie komen uit de regio en heb ik mijn tienerjaren daar doorgebracht. Helaas had ik vorig jaar vroeg pech waardoor ik niet uit kon strijden voor de overwinning, hopelijk dit jaar wel! Daarnaast zou ik graag Tour de Lassalle overall winnen en de ronde van ’t Zand omdat ik daar dichtbij woon.

Bart, hartstikke bedankt voor je tijd en wij wensen je veel succes in onze wielerronde!

Voor een huidige tussenstand en meer informatie van het Koersprêt Klassement klik op onderstaande link:
https://www.koerspret.nl/blogs/koerspret/criterium-cup-noord-holland-noord-2024/  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.