De Meiden van Spaansen

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 14:49

De Meiden van Spaansen

Al jaren prijzen wij ons gelukkig met De Meiden van Spaansen als sponsor van de wielerronde, waarbij alle winnaars, de rondemiss en de huldigingsauto voorzien worden van een mooi boeket. In gesprek met Marina Smits-Schouten gaan we terug naar de wielerronde van 1991.

Tring, tring, daar ging de telefoon. Het was Wil Overbeek aan de lijn om te vragen of ik rondemiss wilde zijn voor de wielerronde, ik was 17 jaar oud. Ik weet nog dat ik me best vereerd voelde en zei gelijk volmondig:  "Ja, dat gaan we doen!"

Mijn ouders vonden het ook interessant om hun eigen dochter als rondemiss te hebben, die uiteraard de bloemen sponsorden. Samen met Wil ging ik destijds op stap naar Selection te Tuitjenhorn voor een mooi pakkie. Een zwart spijkerachtig broekje met een bijpassend jasje erbij, best stoer maar ook een beetje sexy dat broekje. Er mocht dus wel een wielrenbroekje onder, anders werd het een beetje té gek. Datzelfde broekje heb ik nog jaar aangehad naar festivals en kermissen, want er zaten 4 zakken in, lekker handig!

Op de dag zelf ging ik eerst naar Kapper Pronk en verzorgde Angéle Pronk de make-up. Om het af te maken kreeg ik een rode sjerp om. Ik voelde me wat opgelaten, maar ook best trots. 

Mijn taak was om de bloemen uit te delen aan alle winnaars van de ronde. Dit jaar gingen winnaars niet met de cabrio voor een huldigingsronde door het dorp maar mocht ik op de stang bij mijn vroegere klasgenoot Matthé Pronk jr, die de junioren wedstrijd had gewonnen. Dit was een komisch gezicht, want Matthé had niet de grootste fiets en ikzelf was ook niet het kleinste meisje. Toch hadden we bar gelachen en kunnen we dankzij mijn moeder die snel de fotograaf aanhield om foto’s bij te bestellen terugkijken op dit prachtige moment.

Ik wens de organisatie van dit jaar veel succes en hoop op veel wielren plezier.

Groetjes Marina, de Meiden van Spaansen.

Wij als organisatie willen de Meiden van Spaansen harstikke bedanken voor de jarenlange samenwerking en kijken ernaar uit om dit jaar op het vernieuwde parcours langs de bloemenwinkel te rijden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.